Botanique - Produkty z naturalnych składników

Olej sezamowy

Sesame seed oil

Pojemność: 10ml., 30ml.
Kod: BOTOSE22
Powrót do listy
ma właściwości rozgrzewające, odtruwające
reguluje pracę gruczołów łojowych, oczyszcza skórę z toksyn
stanowi naturalną ochronę przeciwsłoneczną

Olej sezamowy powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion sezamowych. Olej sezamowy ma właściwości rozgrzewające, odtruwające, reguluje pracę gruczołów łojowych. Oczyszcza skórę z toksyn. Olej sezamowy poprawia krążenie Zalecany do masażu i produktów kosmetycznych dla cery mieszanej, suchej, zanieczyszczonej, starzejącej się, z oznakami złego ukrwienia. Ponieważ olej sezamowy rozgrzewa nie jest zalecany do stosowania przy rozszerzonych naczynkach i przy stanach zapalnych. Olej sezamowy stanowi naturalną ochronę przeciwsłoneczną, o faktorze 3-4.